Overslaan

4 Tips voor een positievere week

We zitten al weer bijna op de helft van het jaar 2021. Zijn al jouw goede voornemens gelukt? Of ben je ze kwijt geraakt? Voor een ieder die strenge doelen had gemaakt voor dit jaar, kan het nog wel eens lastig zijn om elke week positief te blijven. Zeker als je moe begint te worden of een aantal keer een tegenslag krijgt. En laten we niet vergeten.. 2021 heeft door de uitbraak van covid-19 een negatieve lading voor iedereen.

In deze blog geven we je daarom vier tips om een nieuwe week positief te starten. Het is geen garantie tot succes, maar het zijn de tips die wij zelf ook gebruiken om weer positief door te gaan. 

Tip 1: Geef jezelf een rustdag. Als maar doorgaan en over je eigen grenzen heen gaan, leidt uiteindelijk tot frustratie en vermoeidheid. Waarom neem je niet eens een dag met wat rust. Zeg eens ‘nee’ tegen je verplichtingen. En ouders.. kijk eens of iemand je een dag kan helpen zodat je weer kunt opladen. Durf nee te zeggen en durf te vragen!

Tip 2: Blijf er niet in hangen. Neem gerust een baaldag, maar zet de dag erna een wekker en start met een positieve activiteit. Wat vind je leuk? Hou je van hardlopen? Zet de wekker dan eens eerder en ga er uit. Push jezelf door je ochtend vermoeidheid heen. En kijk eens hoe geweldig je je voelt om daarna de dag te beginnen. 

Tip 3: Maak voor jezelf je lievelingsmaaltijd of laat iemand een lievelingsmaaltijd voor je maken. Zelfs als je aan het diëten bent, kan een lievelingsmaaltijd je weer helemaal op de been brengen. En je dieet dan? Tenzij je het volgt vanwege een allergie, kan je best een keer een avond je dieet laten voor wat het is.

Tip 4: Geef jezelf een beloning. Ben je aan het afvallen, maar in een negatieve dip beland? Begin eerst eens door op te schrijven wat je al bereikt hebt door aan je afval avontuur te beginnen! Misschien zie je het resultaat van buitenaf nog niet, van binnenuit gebeuren er al heel snel goede zaken. Welke beloning kan jij jezelf geven? Denk aan nieuwe kleding, een goed boek of een mooi sierraad. Iets blijvends, waardoor je altijd terug kan kijken hoe goed je bezig bent geweest.

Probeer eens wat uit, hopelijk helpt het jou ook!

Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.