Overslaan

5 Redenen waarom skeeleren gezond voor je is!

Als je wilt afvallen of gezond wilt worden, denken de meeste mensen allereerst aan hun voeding. Maar goed bewegen is even belangrijk! Vaak wordt er gedacht aan hardlopen, trainen met gewichten, zwemmen of fietsen. Maar wist je dat je met skeeleren ook gezond en fit kan worden? 

 

 

Skaten is heel leuk om te leren. En iets wat je leuk vindt, houdt je ook daarom ook langer vol! Wij bij Fitbitbandjes.nl hebben onze oude inline-skates uit de kelders van onze ouders geplukt, om lekker gezond en actief bezig te zijn! In deze blog geven we je daarom vijf redenen waarom skeeleren gezond voor je is:

1. Spiergroepen

Behalve dat skeeleren hartstikke leuk is om te doen, krijg je er ook een full body work-out bij cadeau! Win-win! Met skeeleren train je namelijk niet alleen je benen, maar ook je billen, armen, onderug en buik! 

2. Het verbeterd je conditie

Door te gaan skeeleren, zeker als je wat aanzet in tempo, moeten je longen en hart harder gaan werken. Hierdoor zal je conditie gaan verbeteren, zeker als je met enig regelmaat de skeelers uit de kast pakt. Een sterker hard, zorgt voor een betere stroming van je bloed door je lichaam. Hierdoor krijgen schadelijke stofjes een kleinere kans om je bloedvaten te vernauwen. Daarnaast werkt je immuunsysteem beter als je voldoende beweegt (= voor een volwassen persoon minimaal een half uur per dag).

3. Het is goedkoop

Voor een rondje skeeleren zit je niet vast aan een abonnement. Voor 80-100 euro heb je al een nieuw paar skeelers aan je voeten. Neem je een kijkje op Marktplaats, dan zie je dat er genoeg online staan voor een paar tientjes. Tel hier nog een paar knie en polsbeschermers bij op en je bent voor een paar jaar klaar. 

4. Zeg maar vaarwel tegen de kilo's!

Met skeeleren kan je veel calorieën verbranden. Uit ons eigen online onderzoek hebben we gevonden dat je maar liefst 600 calorieën kan verbranden door een uurtje te gaan skeeleren. Als je in gewicht wilt afvallen, moet je dagelijks meer calorieën verbranden dan dat je eet. Waar hardlopen of wandelen misschien voor sommige voelt als een verplichting, voelt het skeeleren juist niet aan als sporten. 

5. Versla de toename van diabetes in Nederland

Wist je dat er 1000 mensen per week te horen krijgen dat ze suikerziekte hebben? Dat zijn er 150 per dag! Volgens het Diabetes Fonds kan je het risico op diabetes type twee verkleinen door dagelijks te bewegen en gezond te eten. Heb jij geen idee of je wel gezond bezig bent? Doe dan eens de Persoonlijke Gezondheidscheck op deze website. Door vaker te gaan skeeleren verklein je dus voor jezelf de kans op het krijgen van diabetes type 2. 

Wij skeeleren vooral omdat we het leuk vinden en hierdoor lekker naar buiten kunnen gaan. Maar net als een hoop anderen is het voor ons jaren geleden dat we een skeeler hebben vastgehouden. Ben jij net als ons ook weer een beginner? Bekijk dan eens filmpje, zoals die hieronder, op Youtube. Dan heb je het skeeleren binnen no-time weer onder de knie! 

 

Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.