Overslaan

5 Tips om meer naar buiten te gaan!

De corona maatregelen vragen veel van iedereens uithoudingsvermogen. Zowel fysiek als sociaal. Door de maatregelen zijn we veel minder onderweg en komen we ook minder buiten. Voorheen pakte je misschien lekker de fiets om naar kantoor te gaan, waar je nu in je eigen huis blijft om thuis te werken. Natuurlijk allemaal met de juiste bedoelingen, maar naar buiten gaan blijft minstens zo belangrijk!

Vele onderzoeken wijzen op uit dat de natuur een positieve werking heeft op je welzijn. Dit komt allereerst doordat ons lichaam het hormoon serotine aanmaakt. Deze geluksmaker wordt in je lichaam gevormd door de straling van zonlicht. Zelfs op een bewolkte dag maak je dit hormoon aan! Daarnaast werkt buiten zijn stress verlagend. Als je bezig bent met afvallen, is het dus zeker aan te raden om elke dag een lekker rondje buiten te lopen. Het is gezond voor je lichaam, maar helpt je dus ook bij de stress die je ervaart van het afvallen. Ten slotte zorgt buitenlucht ook voor een verbetering van de werking van je hersenen. Dus onze tip, werk vooral thuis tijdens de lockdown, maar maak ook eens een kort wandelrondje buiten in je pauze! Dikke kans dat je daarna weer met veel meer concentratie, energie en positiviteit achter je laptop duikt!

Hierboven gaven we je al een aantal tips om meer naar buiten te gaan, maar we voegen er nog een vijftal voor jullie aan toe:

1.  Leer je zelf iets nieuws aan! Door iets nieuws te doen maak je het weer leuk voor jezelf en kan je weer gemotiveerd naar buiten! Koop of leen bijvoorbeeld eens skeelers en ga er een blokje mee om! 

2. Zoek een nieuwe wandelroute. Elke dag hetzelfde rondje om je huis.. dat verveelt! Neem eens de tijd, dat hoeft je echt niet lang te duren, om dicht in je omgeving een nieuwe wandelroute op te zoeken. Het zal je soms verbazen waar je op uit komt!

3. Haal je boodschappen door te wandelen. Maak je wandelroute wat groter en neem op de terug weg meteen je boodschappen mee. Laat je auto of fiets eens een keer staan. 

4. Doe een geocaching route. Vind je wandelen, zonder mentale opdracht of in je eentje, niet zo leuk meer? Daag je zelf fysiek en mentaal uit door een geocaching route te wandelen. Kijk op www.geocaching.nl hoe je hier aan begint!

5. Ga koffie halen in de buurt. Horeca gelegenheden zijn vaak nog wel open voor afhalen. Zoek eens op internet wat de mogelijkheden zijn in jouw omgeving en plan eens een leuke wandeling naar het nabije koffiestekje.

 

Wij gaan vandaag zelf lekker wandelen in de natuur! Nieuwe ideeën opdoen voor ons bedrijfje en lekker de benen strekken. Veel plezier en geluk! 

Liefs,

Fitbitbandjes.nl 

Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.