Overslaan

Activiteiten voor in het bos tijdens de herfst

De dagen worden weer wat korter en de tempratuur zakt alweer hard. De zomer lijkt alweer zo ver weg. Dagen lang warmte en droogte behoren nu tot het verleden, we moeten het doen met de koude en natte regen. 

Leg je telefoon aan de kanten en ga met ons mee naar buiten! Samen komen we uit de herfstdip. 

Helaas krijgt iedereen er wel eens mee te maken... de herfstdip! Doordat het sneller donker wordt voelt het alsof je minder energie hebt om wat te doen. Het liefst lig je lekker op de bank onder een dekentje met je favoriete Netflix serie. Terwijl je  in het voorjaar en de zomer duizenden ideeën hebt om te gaan doen, blijft je hoofd in het najaar leeg. 

Voor mij (Kelly) is dit erg herkenbaar en daarom hebben we onze favoriete activiteiten voor in het bos op een rijtje gezet. Met de volgende activiteiten gaan wij zonder herfstdip de winter in. 

 

Maak een lekkere boswandeling

De veranderingen in het bos zijn fantastisch. In de herfst veranderen de kleuren van vel groen naar donker rood en gaat de grond van extreem droog naar lekker modderig. Trek je regenjas en je laarzen aan en ga op reis door de bossen van Nederland. Hieronder een linkje met de mooiste bossen in Nederland. 
Mooiste bossen van Nederland | 13x Bosrijke gebieden (naturescanner.nl)

 

Rondje hardlopen in het bos

Het bos is natuurlijk niet alleen super geschikt voor een lekkere boswandeling maar je kunt er ook uitstekend hardlopen. Met de haren in de wind genieten van de natuur en ook nog eens sportief bezig zijn, wie wil dat nou niet? 

 

Paddenstoelen zoeken

Nu het bos zo aan het veranderen is kun je opzoek naar verschillende paddenstoelen. Van Eekhoorntjesbrood tot aan de vliegenzwam wie vindt ze als eerst? Door er een bingo van te maken krijg je een super leuk en leerzaam spel in de natuur van Nederland. Hieronder kun je de bingo kaart downloaden en uitprinten voor mega veel plezier in het bos! 
Doe de Paddenstoelenbingo van OERRR | Natuurmonumenten

 

Kabouters zoeken

nu zul je vast denken... kabouters zoeken? Jazeker kun je kabouters zoeken in het bos! In de bossen bij Ruurlo (Gelderland) zijn kabouters te vinden. Maar gelukkig niet alleen in Ruurlo zijn kabouters te vinden. Hieronder vind je de link naar alle kabouterbossen. 

Zoeken (staatsbosbeheer.nl)

 

Met al deze leuke activiteiten komen wij de herfst wel door zonder dipje.
Ook helemaal zin gekregen om er op uit te gaan? Neem ons gezellig mee doormiddel van een tag in de foto's en filmpjes die zijn gemaakt in de mooie bossen van Nederland! 

Liefs, 

Team Fitbitbandjes.nl 

 

 

Delen:

Ouder bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.