Overslaan

Waarom een rustdag belangrijk is voor je spieropbouw

Als je een druk en actief persoon bent, net als ik, dan lijkt het soms alsof rustdagen niet bestaan. Nee, sterker nog.. het zijn de dagen waarop ik ziek ben! Toch zijn ze wel heel erg belangrijk voor je, zeker als je je spieren aan het opbouwen bent. 

Elke dag 10000 stappen en het liefst zo veel mogelijk sporten. Maar dan toch ook klagen over spierpijn. Goh.. hoe kan dat? Ik heb mijn eigen lichaam wel leren kennen in de afgelopen paar jaar en ik kan je vertellen dat een rustdag geen overbodige luxe is. Daarom vertel ik je waarom je een rustdag nodig hebt om spieren op te bouwen.

Een lesje biologie

Je lichaam heeft gemiddeld zo’n 36 tot 48 uur nodig om een zwaar getrainde spiergroep te laten herstellen. Tijdens je training ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Daardoor gaan je spieren dus eigenlijk kapot. Op een rustdag kunnen deze scheurtjes zich herstellen en voorkom je zware blessures. 

Wat kan je dan wel doen op een rustdag? 

Als je een actief persoon bent, is een rustdag misschien niet waar je naar opzoek bent. Een rustdag wilt gelukkig ook niet zeggen dat je niks meer kan doen. Met deze tips kom je toch door je rustdag heen:

 • Ga lekker een stukje wandelen. Hierdoor train je je spieren niet meer zo zwaar (dus geen 10km, maar een beschaafd rondje!)
 • Let op je inname van eiwitten (bevorderen het herstel). Koolhydraten heb je minder hard nodig op een rustdag.
 • Gebruik een foamroller om je spieren te masseren. Doe dit op een juiste manier. Bekijk het onderstaande filmpje eens voor een goede uitleg:

 •  Fiets een klein stukje (bijvoorbeeld om boodschappen te halen).
 • Doe aan ontspanning. Volg online of in de fitness een lesje yoga. Hiermee rek en strek je de gebruikte spiergroepen. 
 • Geniet van een dagje rust! Ga iets leuks doen :-)

Hopelijk hebben wij jou overtuigd waarom je niet 7 dagen in de week dezelfde spiergroep in de fitness moet trainen, maar je soms best even wat rust mag houden. 

Liefs,

Team Fitbitbandjes.nl 

   

   

   

  Delen:

  Ouder bericht Nieuwer bericht

  Voor je het weet door de brievenbus.

  Heb jij voor 16.00 uur besteld?
  Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

  Nooit meer weggegooid geld.

  Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

  Kwaliteit doet ertoe.

  Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.