Overslaan

Drie tips om een lunch gezond en eenvoudig te maken

Overal hoor je dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar betekend dit dan dat je niet meer hoeft om te kijken naar je lunch? Sterker nog, een goede lunch heb je zelfs nodig en is misschien zelfs belangrijker dan je avondeten. 

Je hebt al een paar uur gewerkt en tegen lunchtijd krijg je honger. Maar wat ga je eten? Je hebt vaak geen tijd om een hele maaltijd te maken tijdens je lunchpauze. Een lunch halen bij een kantine, tussenstop of automaat ligt dan al snel voor de hand. Maar wist je dat onderzoek laat zien dat je je werkprestaties met maar liefst 25% kan verhogen als je een gezonde lunch eet? In deze blog geven we je drie tips om een lunch gezond en eenvoudig te maken. 

Bereid je lunch voor op een vrije middag of avond

Je hebt de tijd, dus waarom niet? Besteed je geld goed door vershoudbakjes aan te schaffen. Bij ons begint dit vaak met het bedenken van een paar gerechten die we in een week willen koken. Waarom? Omdat ik dan op deze vrije middag de groenten in 1x voor de gehele week kan snijden en dat scheelt tijd. Als ik de vrije middag niet kan gebruiken, dan doe ik dit ook vaak 's avonds tijdens het koken. Als ik mijn groenten ga snijden voor het gerecht van die avond, snij ik meteen mee voor de lunch op de volgende dag. 

Bestel met je team een gezonde lunch of bereid samen een gezonde lunch voor

Dit is in sommige teams misschien wel de moeilijkste stap. Zeker als je team een andere instelling heeft en 'gezellig samen eten' ziet als een escape. Maar het is zeker niet onmogelijk. Hebben jullie een standaard dag waarop jullie samen lunchen? Spreek dan eens met elkaar af om een gezonde lunch voor te bereiden met bijvoorbeeld salades, verse sappen en volkoren crackers of wraps. Of kijk eens in je omgeving of er een gezondere catering te vinden valt!

Neem de tijd om een lunch te maken 

Gun jezelf eens tijd om een lunch voor te bereiden en op te eten. Heb je in het weekend meer tijd? Gebruik deze tijd dan eens om een gezonde lunch te maken. Zoek eens een gezond recept op van een verse soep of van verse volkoren wraps. Zet vervolgens de beeldschermen even uit of aan de kant en ga er eens voor zitten. Wedden dat je meer geniet van je lunch? 

Eet smakelijk!

 Liefs,

Team Fitbitbandjes.nl

Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.