Overslaan

5 Tips om actief te blijven tijdens deze lockdown

Je zou denken dat het jaar 2021 ons meer goed gaat brengen dan het vorige jaar ons bracht. Helaas zitten we nu in de strengste situatie en is ons leven nog troostelozer dan dat we vorig jaar zijn geëindigd. Toch moeten we de moed erin houden en niet opgeven. Maar hoe doe je dat, nu de sportscholen, zwembaden en sportclubs nog steeds dicht zijn? 

We moeten met zijn allen steeds creatiever worden om aan nog wat beweging te komen. Herken jij ook dat je soms echt niet meer weet wat je moet doen?

Ondanks de maatregelen moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn Fitbit Charge 4 aardig wat rekenvoer geef! De afgelopen dagen heb ik juist meer bewogen dan een aantal weken voor de lockdown. Mijn geheim? 

  • Bijna elke dag maak ik een lange wandeling buiten. 
  • Mijn sportschool heeft mij gewichten uitgeleend, zodat ik online lessen kan volgen. Vette tip trouwens, LES MILLS heeft een On Demand website. Hierdoor kan je gewoon je vertrouwde lessen volgen, zeker als je dus ook sportgear in huis hebt.
  • Neem een belangrijk moment in je hoofd waar je naar uit kijkt en werk daar naar toe. Wij hebben zelf trouwplannen, dus als we er leuk uit willen zien op onze trouwdag, moeten we toch fit en sportief blijven. Maar je kunt ook kijken naar je stapel gekochte concert en festival tickets die je nog hebt liggen en in de nabije toekomst weer een keer heen kan. 
  • Doe een training in mindfulness of bezoek een blog online. Als je negatieve gedachten krijgt door de lockdown, heeft dat ook veel effect op je dagelijkse activiteiten. Bekijk bijvoorbeeld eens een blog over mindfulness. Wist je dat er op de Fitbit ook ademhalingsoefeningen zitten? 
  • Houdt een dagelijkse structuur aan. Te laat naar bed gaan en 's ochtends meteen achter je laptop duiken werkt negatief op je energie. Door structuur aan de brengen in je dag en nachtritme houdt je een betere dagelijkse balans. Wil je weten hoe je Fitbit je daarbij kunt helpen, bekijk dan eens onze eerdere blog over sleeptracking.

Ten slotte, vergeet niet dat iedereen door deze lastige tijd heen gaat. Ooit komt er weer een moment aan dat we met zijn allen weer in de fitness mogen staan! Hoe houdt jij jezelf gemotiveerd tijdens de lockdown? Laat het ons weten op Instagram!

With love,

Fitbitbandjes.nl  

Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.