Overslaan

Hoe blijf je Fit tijdens de lockdown?

Twee weken lang zat ik op de bank. Geïrriteerd en verveeld, door het sluiten van de sportscholen in Nederland. Ineens ben je een papzak, die het huis niet meer uit komt en de ene na de andere serie binge-watched op Netflix. De avonden met een gezonde maaltijd kon ik op één hand tellen, terwijl de Thuisbezorgd app aangaf dat hij elke week meer gebruikt werd ten opzichte van de week ervoor.

Herken jij dat ook? Precies! In een hele korte tijd heb je vaarwel gezegd tegen je dagritme, waardoor je niet meer naar de sportschool of naar je sportvereniging kan gaan. En je werkdag ziet er ongetwijfeld ook anders uit! Soms heb je er zelfs een baan als juf of meester bijgekregen. Natuurlijk allemaal met een goed doel, laten we eerlijk zijn! Maar gezond en fit blijven heeft in deze tijd wel een heel ander karakter gekregen. 

Vaak hoor je de negatieve kanten van het gebruik van social media. Maar het gebruik van onze Instagram heeft er voor mij juist voor gezorgd dat ik geïnspireerd ben geraakt om weer te gaan sporten! Hierdoor voel ik me nu weer een 'Fitdutchie' in plaats van een papzak. In deze blog wil ik jullie voorstellen aan drie vrouwen die mij geïnspireerd hebben op Instagram om weer sportief aan de slag te gaan. 

@Fitwithvega

Charlotte deelt elke woensdag en zaterdag leuke, korte oefeningen die je vanuit je eigen huis kunt doen! Met veel positiviteit (en haar vrolijke glimlach) motiveert zij jou om in deze tijd aan de slag te gaan met je hele lichaam. Voor sommige work-outs heb je fitness materialen nodig, maar ze heeft ook filmpjes op haar Instagram staan waarvoor je niks hoeft aan te schaffen. Sport jij ook op woensdag en zaterdag met haar mee?

@Tamarahermans_

Tamara vormt het grote bewijs dat je alles kunt bereiken als je maar de juiste mindset hebt. Deze powervrouw heeft haar leven omgegooid en is maar liefst 50kg afgevallen door te kiezen voor een andere levensstijl. Tamara laat haar (bijna 10.000) volgers mee kijken in haar sportieve leven en deelt dan ook regelmatig een filmpje van haar workout. Als je nog niet gemotiveerd genoeg bent om weer te gaan sporten, dan word je dat wel als je haar Instagram volgt!

@Fitnesswithasmile

Het klagen zit ons Nederlanders diep in de genen, maar Fitnesswithasmile bewijst ons dat er ook genoeg positieve geniet momentjes zijn in het leven! Op haar Instagram account staan genoeg kleurrijke posts over gezondheid, regelmaat, outfits en sport! Achter elke post schuilt wel een mooie positieve uitspraak, die je aan het denken zet over je eigen leven. En laten we eerlijk zijn, met een positieve mindset heb je gewoon veel sneller zin om weer actief bezig te zijn in het leven! 

Na twee weken ‘niks doen’ heb ik dus de draad weer opgepakt. Tip: bel, als je lid bent, jouw eigen sportschool op. Ze hebben genoeg fitnessmaterialen staan, die je waarschijnlijk zo kunt lenen! Hierdoor heb ik mijn fijne bodypump gewichten in huis gehaald en volg ik elke week bodypump lessen via Youtube. Daarnaast haal ik nu alle boodschappen door lekker te gaan wandelen. 

Hoe kom jij deze lockdown door zonder sportschool? Laat het ons weten op Instagram!

With love, 

fitbitbandjes.nl 

Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.