Overslaan

Hoe kan je afvallen met een stappenteller?

Je bent bezig met een gezonder eetpatroon, maar het bewegen wil nog niet echt lukken. Hierdoor kunnen je resultaten op de weegschaal soms nog best wel eens tegenvallen. Afvallen lukt alleen als je meer verbrand dan je daadwerkelijk aan energie binnen krijgt. 


Allereerst, wat goed dat je bezig bent met een zoektocht naar een gezondere levensstijl! Misschien heb je je eerste stappen al gezet in het veranderen naar een ander eetpatroon. En hopelijk betaald dat zich al uit op de weegschaal! Waarschijnlijk wil je nog meer afvallen, anders had je deze blog misschien niet geopend. Wist je dat je met behulp van een stappenteller, ongeacht welk merk, nog meer resultaat kan behalen in je afvalrace? In deze blog leggen we je uit waarom en geven we je tips om je stappenteller positief in te zetten bij het afvallen.

Wat is een stappenteller?
Een stappenteller is vaak een ingebouwde app op je telefoon of smartwatch die ongeveer bijhoud hoeveel stappen je hebt gezet op een dag. Hierdoor krijg je inzicht, maar ook een houvast in je dagelijkse beweging. Misschien heb je wel een heel vertekend beeld van jezelf en denk je dat je veel beweegt, maar zie je in een stappenteller dat het resultaat best tegen valt. Je kunt met een stappenteller dus meten of je voldoende beweegt. Volgens onderzoek heeft een gezond lichaam vrijwel de gehele dag beweging nodig en wordt stilzitten afgeraden. Daarnaast wordt het advies afgegeven om ten minste vijf dagen in de week 30min. te bewegen. Hieronder valt elke vorm van beweging, zoals het gras maaien, de hond uit laten, de trap lopen enz.

Wat maakt een stappenteller leuk?
De meeste stappentellers zijn gekoppeld aan uitdagingen. Sommige werken met betaalde diensten, waar anderen een aantal uitdagingen gratis aanbieden. Deze uitdagingen motiveren jou om meer te bewegen op een dag. Heb je bijvoorbeeld een Fitbit, dan kan je in de app mee doen aan persoonlijke uitdagingen en uitdagingen tegen vrienden. Een stappenteller geeft ook vaak complimenten terug. Zeker als je op jezelf aangewezen bent (in deze strijd of je leven) is dit erg fijn.

Hoe behaal je je extra stappen?
Ben je overtuigd om een stappenteller te gaan gebruiken? Leg de lat dan niet direct te hoog, maar begin met een paar simpele uitdagingen. Wij hebben hier nog een aantal leuke tips voor je om meer te bewegen:
1. Neem de trap in plaats van de lift of roltrap
2. Neem een vast moment op de dag om een wandeling te maken (bijvoorbeeld na het eten)
3. Plan een leuke wandeling in het weekend in
4. Ga lopend naar de supermarkt (en bedenk dus van te voren wat je mee terug kunt nemen, zeker als het een stuk wandelen is)
5. Neem je collega's mee naar buiten!
6. Zet muziek op in huis en dans er op los
7. Neem het toilet op een andere verdieping

Trek je wandelschoenen aan, stappenteller op 'Go!' en ga er voor!

Liefs,

Team Fitbitbandjes.nl 

Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.