Overslaan

Sleeptracking: wat is het en wat heb je er aan?

Bijna iedereen ervaart wel eens een nacht waarbij je meer van je plafond hebt gezien, dan de binnenkant van je eigen oogleden. Erg vervelend, zeker nu je weer met volle moed bent begonnen aan een nieuw jaar en je een volle lijst met goede voornemens hebt om uit te voeren. Daar heb je genoeg energie voor nodig! In deze blog laat ik jullie daarom kennis maken met de slaap-functie van de Fitbit Charge 4.

 

Zo’n 20% van de Nederlandse bevolking boven de 12 jaar ervaart slaapproblemen. Dat zijn dus eigenlijk best veel mensen! In veel activity trackers zit tegenwoordig een systeem ingebouwd waarmee je je slaap kunt volgen. Maar wat levert je dat precies op?

In de Fitbit charge 4 zit een ingebouwde slaapfunctie. Deze berekent je slaapfasen door een combinatie van je bewegingen en hartritme. Hierdoor neemt je Fitbit, o.a.door na een uur weinig te bewegen, aan dat je lekker in slaap bent gevallen. De Fitbit kan vervolgens met veranderingen in je hartslag vaststellen of je in een lichte slaap, diepe slaap of remslaap bent. Volgens wetenschappers zou je op een perfecte nacht van 8uur slaap snel in slaap moeten vallen. Vervolgens 20% van de tijd in een diepe slaap zijn, 20% in een REM-slaap en minder dan 5% wakker liggen.

De volgende ochtend laat de app van je Fibit je dus in één oogopslag zien hoe ‘goed’ je die nacht hebt geslapen of hoe lang je weer hebt liggen ‘plafond’ staren. Het kan je dus, zeker als je het dagelijks bijhoud, een duidelijk beeld geven of je een goede slaper bent of dat je toch een bezoekje moet brengen aan de huisarts voor een slaapstoornis.

Ik ga deze functie de aankomende week uittesten! Ik ben heel erg benieuwd! En bij deze test maak ik gebruik van onze #Favoriermaandag van deze week: het Diamand Paars Fitbitbandje voor de Fitbit Charge 4. En dan kan ik jullie ook laten weten of dit bandje lekker slaapt. Heb jij deze functie al wel eens gebruikt?

Laat het mij weten via Instagram! 

With love, Fitbitbandjes.nl

Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.