Overslaan

Vijf gezonde tips om jezelf te vermaken tijdens de herfst!

De dagen worden korter, je komt weer vaker in een regenbui of storm terecht en de zomervakantie voelt steeds verder weg. Voor je het weet heb je te maken met de bekende herfstdip! Dit jaar gaan wij je er een handje bij helpen om dit te voorkomen of om er weer van te genezen! Leg je social media eens aan de kant en neem eens lekker tijd voor jezelf. 

 

Iedereen heeft er wel eens last van.. een herfstdip! Door het donkerder worden van de dagen lijkt het wel alsof je minder energie hebt dan in  het voorjaar of in de zomer. En herken je dan ook dat je gewoon eigenlijk nergens zin in hebt en het liefste onder een dekentje op de bank wilt liggen? Wij herkennen het in ieder geval wel en hebben daarom onze eigen positieve ervaringen bij elkaar verzameld voor het schrijven van deze blog. Met de volgende vijf gezonde tips kan jij jezelf goed gaan vermaken tijdens deze herfst! 

Ga wandelen in een van de bossen van Nederland

Herfst, de tijd van het jaar om het bos te zien veranderen van zijn groene uiterlijk naar een bont scala aan kleuren. Het ligt bezaaid met beukenootjes, kastanjes en bruin gekleurde bladeren. Het is wat ons betreft de beste tijd om het bos in te duiken voor een lange wandeling. Maar wat kan je doen in het bos, als je wel van wandelen houdt, maar ook snel verveeld raakt? Of misschien alleen het bos in gaat? Toevallig doken wij deze week zelf ook het bos in en hebben we er ook over nagedacht. We hebben onszelf uiteindelijk een opdracht gegeven! We zijn namelijk opzoek gegaan naar zo veel mogelijk verschillende paddenstoelen om te fotograferen. Je geeft jezelf hiermee een leuke uitdaging en je kunt ze na afloop zelf opzoeken op het internet of in een boekje (oftewijl.. wij hebben onze moeder gestalkt met foto's om in haar grote paddenstoelen boek op zoektocht te gaan voor ons). De bossen van Staatsbosbeheer in Nederland lenen zich op dit moment optimaal voor zo een paddenstoelentocht. Wist je dat je bij de meeste natuurparken ook een informatiecentrum vind? Hier kun je ook een boekje kopen met de namen van paddenstoelen, zodat je ze laten kunt opzoeken onder het genot van een warm kop thee of chocolademelk. In ons eigen onderzoek naar een leuke wandelroute kwamen we deze website tegen van Natuurmonumenten. Een website vol met leuke wandelroutes voor tijdens de herfst!

Combineer een boswandeling aan een creatieve activiteit!

Als je toch naar het bos gaat voor een wandeling, kijk dan ook eens op de grond en om je heen. Het gehele bos ligt bezaaid met beukennootjes, kastanjes, bladeren en veel meer. Je kunt hier ontzettend leuke dingen mee maken! Je haalt hier niet alleen meer stappen door, maar je hebt ook nog eens een leuke opvolgende activiteit. Als je kinderen hebt is dit sowieso een geweldige activiteit, want je kunt met kastanjes je kinderen vaak lekker aan het werk zetten. Wat dacht je van gekke poppetjes, zoals deze . Maar je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag. Op deze website vind je genoeg eenvoudige en moeilijke DIY projecten met je gevonden herfstitems. 

Bak een gezonde appeltaart

Hmm.. de geur van verse appeltaart doet toch iedereen meteen denken aan de herfst? Helaas zijn baksels vaak niet zo gezond. Zeker als je je netjes probeert te houden aan een dieet, is het vaak geen optie. Het recept, dat wij voor jullie gevonden hebben, biedt daarin wat mogelijkheden. Er gaan alleen verantwoorde ingrediënten in! Je vind het recept voor een gezonde appeltaart hier op de website van freshhh.nl

Maak een bucket list voor dit najaar!

Pak er maar eens wat papier en kleurpotloden bij! Want met deze tip kan je jezelf een hele middag vermaken! Wat dacht je er van om je eigen bucket list te maken met je favoriete activiteiten voor het najaar? Wie goed zoekt op websites, zoals bijvoorbeeld Pinterest, komt al snel leuke voorbeelden tegen. Hieronder vind je een bucket list waarvan wij geïnspireerd raakten. Het tekenen en opschrijven van je lievelingsactiviteiten kan je uitdagen om er iets mee te gaan doen en er op uit te gaan!

Stel je fitness / gezondheidsdoelen doelen bij voor de laatste dagen van dit jaar!

Over maar liefst 72 dagen sluiten we het jaar 2022 al weer af. Tijd om in je herfstvakantie terug te blikken op je doelen van de afgelopen jaar wisseling. Zit je nog op schema of ben je misschien toch al af geweken van je originele plan? Neem dan is even tijd voor jezelf, bijvoorbeeld door het op te schrijven, waarom je je doelen (nog niet) behaald hebt. Hoe kan je er toch voor zorgen dat je wel dichter bij je einddoel komt of deze als nog behaald? Heb je misschien meer hulp nodig bij het behalen van je doelen? Neem een moment van rust en bezinning en besteed eens tijd aan je eigen plan. 

Welke herfstactiviteit ga jij dit najaar zeker uitvoeren? Laat het ons weten op Instagram!

Liefs, 

Team Fitbitbandjes.nl! 

 

Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.