Overslaan

Vijf tips om de maand december gezond door te komen!

Schalen gevuld met pepernoten, in elke surprise een chocolade letter.. en dan natuurlijk het overheerlijke kerstdiner in zicht. De maand december is er één waarbij we een overvloed aan eten en suikers weg werken… en het is niet nodig!

Wie kent het niet? Bijna ieder Nederlands gezin viert Sinterklaas en 2 dagen kerst in de maand december. Laten deze drie dagen in het jaar nou vaak ook echt de ongezondste zijn! Pepernoten en chocoladeletters met Sinterklaas tot gevulde kalkoenen en chocolade toetjes met kerst. Persoonlijk loop ik er nooit zo warm van, omdat ik me graag hou aan mijn gezonde levensstijl. Vorig jaar heb ik daarom een plan gemaakt voor de maand december, zodat ik gelukkiger de maand door kwam en dichter bij mijn eigen gezonde levensstijl bleef. Vanuit dit plan kan ik jullie maar liefst vijf mooie tips geven om de maand december gezond door te komen! 

  1. Maak van te voren een maandkalender of overzicht met de dagen waarop je niet thuis eet
Het is misschien wat lastig te plannen nu (met corona en wat wel en niet mag), maar begin eens in de maand november al met je planning voor december. Hierdoor weet je van te voren op welke dagen je niet thuis eet en je dus mogelijk (ongewenst) ongezonder eet. Daardoor kan je zelf met het doen van boodschappen en koken rekening houden!
  1. Nodig de mensen bij jou thuis uit en bereid ook wat leuke gezonde hapjes voor!
Niet iedereen zit op jouw gezonde levensstijl te wachten, dus bereid ook gewoon wat lekkere hapjes voor. Je maakt het voor jezelf al veel eenvoudiger als je ook wat gezonde snacks hebt om uit te kiezen. 
Wij vonden twee leuke websites vol ideeën met gezonde hapjes voor jullie:
  1. Sla geen maaltijden over!
Ook als je een balans dag houdt, want wie honger heeft gaat snaaien! Ga eerder voor kleinere gezonde maaltijden verspreid over de dag. Haal zelf dus ook even geen lekkernijen in huis, want daarmee vergroot je de kans om te gaan snaaien!
  1. Eerst eten, dan de winkel in!
Ook de supermarkt staat vol met zoete verleidingen. Overal waar je een stap binnen zet wordt je verleid met pepernoten en stroopwafels. De kans is groter dat je de verleiding kunt laten staan, als je zelf niet zo hongerig bent.
  1. Drink voldoende water!
Heb jij al een idee hoe je deze maand december gezond doorbrengt? 
Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.