Overslaan

Vijf tips voor een gezonde vakantie!

Yes! Het is bijna zomervakantie! Reden voor een hoop mensen om er nu echt weer op uit te trekken en volop te gaan genieten na een jaar met corona. Maar.. misschien ben je dit jaar juist begonnen met afvallen, gezond eten of sporten. En brengt het zicht op de naderende zomervakantie je ook zorgen.
De vakantie is absoluut bedoelt om te genieten! Dat heb je verdient! Maar je hebt het ook verdient om je gezond en blij te blijven voelen. In deze blog geven wij je vijf tips hoe je ook op vakantie gezond en fit kan blijven.

  • Tip 1: Blijf op je vakantie bewegen!
Ben jij iemand die graag op zijn of haar strandbedje blijft liggen? Onderzoek dan eens waar je tijdens je avondwandeling naar kunt uitwijken. Neem je activity tracker mee en kijk eens of je toch elke dag voldoende stappen kunt zetten langs de prachtige stranden!

  • Tip 2: Boek geen hotel met all inclusive of buffet.
We maken deze tip niet mooier dan het is, want een buffet staat gewoon altijd vol met verleidingen. Het gaat je gewoon eigenlijk nooit lukken om ‘genoeg’ te pakken of de ‘slechtste’ verleidingen te laten staan. Deze verleidingen zijn echt minder groot als je kunt bestellen vanaf een menu.

  • Tip 3: Neem gezonde tussendoortjes mee!
Dit kan je al voorbereiden vanuit thuis. Je kunt zo je eigen lievelingsrepen in je koffer stoppen en tijdens je reis opeten. Niemand verplicht je om tijdens de vakantie van je gezonde tussendoortjes af te stappen. Ben je net als ik gek op fruit? Kijk bij een lokale groentenboer of op je vakantie bestemming fruit kunt kopen! 

  • Tip 4: Water!
Een erg interessante tip is dit niet, maar wel een belangrijke. Zeker in warme landen is het belangrijk dat je meer dan genoeg water drinkt. Vind je het water saai? Doe ‘s avonds lekker zomerfruit in een fles water en laat dit ‘s nachts in je minibar of koelkast staan!

  • Tip 5: Spreek regels met jezelf af.
Je gaat op vakantie om te genieten. Wat ga je wel nemen en wat laat je gaan? Zelf kiezen wij vaak voor een gezond ontbijt, eigen tussendoortjes en een verse gezonde lunch. Met het avondeten ‘accepteren’ we onze vakantie en letten we minder op. En dan laten we het ook los! 

Vergeet niet, je gaat bovenal op vakantie om te genieten! Dus als het echt niet lukt, pak je gewoon je gezonde eet- en leefpatroon weer op!
Delen:

Ouder bericht Nieuwer bericht

Voor je het weet door de brievenbus.

Heb jij voor 16.00 uur besteld?
Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Nooit meer weggegooid geld.

Kleur niet zoals je dacht? Partner boos? Tot 30 dagen na je aankoop retourneerbaar.

Kwaliteit doet ertoe.

Op elke aankoop 2 jaar garantie. Omdat wij er zeker van zijn dat alleen jij het stuk kan maken.